Operatie “we doen de schouw weg” – de voorbereiding

Badkamer, Woonkamer

Tijd om in gang te schieten met operatie “we doen de schouw weg”. De afgelopen dagen maakten we eerst voorzichtig eens wat gaten in de gyproc rond de schouw. Gewoon, om al eens te kijken. Daarna ging de omkasting er beneden helemaal af en vonden we onze eerste schat. Helaas geen waardevol schilderij of een pot met geld, maar wel een super zeldzame, authentieke hamer. We verkopen hem aan de hoogste bieder!

Volgende stap: het weghalen van de kachel. Een zwaar en robuust geval waar we geen vriendjes mee zijn geworden. Waarom is een kachel in godsnaam zo zwaar?

Om in te kunnen schatten of we de schouw overal af kunnen breken – of niet dus – maken we ze op het eerste verdiep en op de zolder vrij. Volgens ons ziet dat er goed uit, mooi in verband gemetseld, maar we gaan toch aan onze architect vragen om eens te komen kijken. Lijkt ons net iéts veiliger…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *