Hordesprongen vooruit

Gang, Leefkeuken, Slaapkamer, Toilet, Woonkamer

We moeten het toegeven. Nu onze aannemer bezig is, gaan de werken met hordesprongen vooruit. Sommige dagen is er geen beweging, maar eens de busjes er staan verzetten die mannen bergen werk op een korte tijd.

Het volgende dat verschijnt is onze muur links-achteraan, en die aan de rechterkant raakt helemaal af. We doen zelf nog een mini-efforreke en breken het afdakje boven de voordeur af. De poutrels die op onze oprit liggen te wachten voorspellen grootse werken…

 

Bij ons volgende werfbezoek steken de steunbalken in de lucht. Een magnifiek zicht! De deuropening naar de woonkamer zit ook in voorbereidingsfase, en in de oude slaapkamer boven staat afgetekend welk deel muur er uit mag om plaats te maken voor een deuropening en een raam. Spannend… En wat we gisteren hebben afgebroken staat al weer bijna terug recht, het muurtje naast de voordeur is op hoogte gebracht!

 

En het blijft maar vooruitgaan. Nu liggen er ook stenen op de steunbalken. Het deur- en raamgat op het eerste verdiep zijn er. Aan de voordeur liggen gigantische putten klaar. Nog een dag of twee werken en de mannen van de ruwbouw zijn klaar. Bam. Dan is het aan de schrijnwerker, benieuwd hoe die zijn tempo zal liggen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *