Spurtje voor het bouwverlof

Badkamer, Gang, Hal, Leefkeuken, Slaapkamer

Het typische Belgische regenweer zorgde ervoor dat het op onze werf een paar dagen stilletjes was. Enorm stilletjes. Ook eens fijn voor de buren zullen we maar denken zeker? 🙂

Voor het verder opbouwen van de houtskelet moest de dakrand met de buurman eraan geloven, vandaar dat het lang genoeg droog moest blijven. Uiteindelijk waren de weergoden ons goedgezind, en ging het dan toch even lang genoeg stoppen met regenen om verder te kunnen doen (je moet verbouwen in de zomer – zeggen ze dan, minder last van het weer – zeggen ze dan… ahum). 

Eens weer bezig, ging het weer te snel om te kunnen volgen. Dag 1: de vloer van onze achterbouw op het verdiep ligt er bijna volledig. Dag 2: de eerste kaders voor de muren op het verdiep staan er. Dag 3: de kaders voor het verdiep zijn klaar, inclusief dakbalken. Dag 4: de platen van het bovenste platte dak liggen er, en ook ineens de eerste lagen dakbedekking.

Hopla. We kunnen wandelen in wat onze slaapkamer zal worden. Een heerlijk gevoel. Hoe de vide eruit gaat zien begint ook concreter te worden. We zetten serieuze stappen dichterbij, maar beseffen ook steeds harder dat het snel weer aan ons zal zijn. En dan wacht er nog een hoop werk. Maar nu eerst nog even die straffe mannen hun werk laten doen. En dus zowel voor hen als voor ons … bouwverlof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *