Losse eindjes

Hal, Leefkeuken, Slaapkamer

De ruwbouw raakt maar niet afgewerkt. Het dak ligt er nog niet op. Want de dakwerkers kunnen niet verder zolang de schrijnwerker niet helemaal rond is. En de schrijnwerker die wacht nog op details van onze architect en de laatste feiten van de ruwbouw-aannemer (en gaat tussendoor ook nog even trouwen – feestje). En onze architect was op vakantie…

Het was een kettingreactie met wachtende mensen dus, maar na lang wachten – veel bellen – nog meer mailen – en nog meer berichtjes sturen en een werfbezoek van meer dan twee uur zijn die schakels opgelost en kunnen we weer verder.

De ruwbouw-aannemer deed onze enorme hoop zand verdwijnen en metste wat stenen bij. De architect zorgde voor de detailtekeningen en de instructies. De schrijnwerker fikste de laatste zaken en maakte overal de dakrand klaar. Wij braken de stenen die onze ruwbouw-aannemer had bijgeplaatst maar die dan toch overbodig bleken af, en prepareerde de scheidingsmuur met de buren. En de dakwerkers leverden hun materiaal en deden op het hoogste dak al een stukje verder. 

De losse eindjes zijn aaneengeknoopt. Nu moet het alleen heel even lang genoeg droog blijven, zodat de OSB voor ons dak kan drogen en ze dat dak er ein-de-lijk op kunnen komen leggen. Dus heel alsjeblieft Frank & Sabine, een paar dagen zonder regen in september? Dat zou toch moeten lukken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *