Gas gas gas!

The Money Pit

We zitten momenteel nog met een kleine niet-zo-wettelijke afwijking: onze gasaansluiting staat vooraan op de oprit in een bakstenen kastje. Mag eigenlijk niet meer. Dus gingen we eens informeren wat de opties zijn. Blijkbaar: ofwel een kunststof kastje er rond zetten, ofwel de aansluiting naar binnen verplaatsen.

Aangezien onze kleine verbouwing toch niet meer zo klein is, besloten we maar ineens all the way te gaan en de tweede optie te kiezen. Geeft ons ook iets meer plaats op onze oprit… Werk dat we ons daar mee op de hals halen: de leiding van aan de stoeprand tot aan het huis trekken, 70 cm diep. Na een dag schupwerk door de heren De Peuter – done. Het was geen lachertje blijkbaar, ik heb nog twee dagen het geklaag over stijve spieren mogen aanhoren. Al een geluk dat de buurman een deftige spade had om uit te lenen. 

De leiding ligt klaar. Nu wachten tot ze de gas komen aansluiten, en vlak daarvoor nog even een putje van een meter op een meter graven, 60 diep, om de leiding in het huis te kunnen trekken. Fluitje van een cent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *