Elektriciteitsles

The Money Pit

Het begint stilletjes aan serieus te worden… binnenkort is het aan ons om al de technieken te installeren. Om daar als echte vakmannen aan te kunnen beginnen, gingen we vanavond met onze geweldige helpende handen op elektriciteitsles.

Meneer De Groof – de gelukkige man die aan dit hoopje ongeregeld al zijn kennis mocht doorgeven – maakte van ons op drie uur tijd echte elektriciens. We weten nu alles van sleuven slijpen in de muur; het belang van een opgeruimde werf en werken in stappen; het uittekenen van stopcontacten; schakelaars en lichtpunten; het belang van een opgeruimde werf en werken in stappen; het leggen van leidingen – al dan niet in lussen; het labelen van gelegde leiding; hoeveel potjes er bij elkaar mogen, hoeveel stopcontacten je op één lus mag leggen; hoe de potjes en sleuven dicht te smeren én het belang van een opgeruimde werf en werken in stappen.

Alles van de stappen daarna – daar weten we nog niets van. Die les, die komen ze geven op de werf eens we zo ver zijn. Daar kijken we nu al gezamenlijk naar uit… Maar dus, onze eerste job: de werf opruimen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *