Goede-voornemens-op-de-valreep

Leefkeuken, Woonkamer

Eerste week januari 2018: op het werk doen we een rondje goede voornemens, je weet wel: om de kerstvakantie er wat af te schudden en het jaar goed te starten. Ik hoor mezelf zeggen ‘verhuizen en in onze eigen zetel kunnen zitten’. Toen leek dat nog een redelijk veilig goed voornemen, Kerst vieren in eigen huis moest toch zeker lukken.

Begin december 2018: het voornemen begint toch als lichtjes minder makkelijk haalbaar aan te voelen. In september zijn we wel al verhuisd, maar de plaats waar die ‘eigen zetel’ moet komen te staan is op dat moment ons materiaalkot. Dus we steken een tandje bij.

28 december 2018: de woonkamer is leeg, parket is geplaatst maar we hebben nog zo’n ander goed voornemen ‘we zetten geen meubels voor we de kamer geschilderd hebben’. Dus jah… die laatste dagen van 2018 zetten we de ene laag verf na de andere op de muren in de woonkamer. En ondertussen (nu we toch gelijk zotten bezig zijn) werken we de bekisting van de dampkap af en plamuren we verder in de keuken.

31 december 2018: vloer is in orde, muren zijn geschilderd, rommel is weg, de kerstboom staat al in de woonkamer. Het is oudejaarsdag dus eigenlijk geen dag om te werken maar tegelijkertijd lijkt het nu nog net oh zo haalbaar. Dus trommelen we toch wat extra mankracht (triljoen respect!) op om op deze voormiddag de zetel van het eerste verdiep – via een stelling en langs het raam – op de gelijkvloers te krijgen. En zo kunnen we – op de valreep – op 31 december 2018 in onze eigen zetel ploffen! En voor 2019 zitten er voorlopig geen goede voornemens in de pijplijn, net iets veiliger 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *