Keuken in zicht

Leefkeuken, Woonkamer

Na de euforie en de jaarovergang is het tijd voor de volgende grote horde: we hebben onze keuken besteld en die komt er midden januari aan. Tijd dus om die ruimte in orde te maken!

Ik ben blij dat het alle hens aan dek is en dat ik hulp krijg bij het plamuren en schuren, want dat leek maar eeuwig te duren. Uur na uur, dag na dag, week na week, strook na strook, laag na laag. Niet echt super fijn en motiverend werk. Na de eerste laag zie je niet veel verschil meer maar moet je nog een heel groot eind… En ondertussen leven we wel ook in die ruimte dus is het ook met steeds materiaal afdekken en verhuizen… wet het er niet makkelijker op maakt!

Maar dan was ein-de-lijk de laatste laag gezet, afgeschuurd en ontstoft en kon de eerste laag verf tegen de muur en het plafond. Zo veel leuker werk, lang leve instant resultaat!

En tussen het drogen van de lagen door beginnen we aan het toilet op het eerste verdiep (wel een oké klusje), leggen we de kabel van telenet naar binnen (spannend qua afstand maar zeker een oké klusje) en beginnen we aan het ontruimen van onze zolder (niet zo een oké klusje)… Stof stof stof stof muizenkoppen stof stof stof stof muizenstrontjes en nog eens stof. Dat wordt nog een heel avontuur. En niet zo’n avontuur waar je naar uit kijkt om aan te beginnen jammer genoeg. Al was het wel super fijn om na al die jaren onze gezelschapsspelletjes terug in een kast binnen handbereik te kunnen steken! Dat zijn dan toch al twee dozen minder op zolder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *