In de hoogte

Gang

Dit najaar zijn onze verbouw-prioriteiten: het huis winter én baby-proef maken. Of toch zo ver mogelijk… Grootste obstakel om te overwinnen: het afwerken van de traphal. Dat is zowel op vlak van isoleren en op vlak van veiligheid nog een grote (en zeer hoge – en dat mag je letterlijk nemen) stap om te zetten!

Dus team De Peuter denkt en onderzoekt en denkt na hoe dat aan te pakken. Even later verschijnt er een eigengemaakte, maar best wel oké – veilige constructie om aan het plafond boven de trap te raken en daarna vlot het werk. Want latjes ophangen, isoleren en gyproc steken – dat is ondertussen geen uitdaging meer… Ik super blij, want de grote gyproc-plaat die al maanden in de weg staat in de keuken krijgt een plekje en is eindelijk uit de weg 🙂

Horde 1 genomen, nu nog verder afwerken en dan op zoek naar een constructie om hetzelfde te doen in onze vide. Dat is nog een paar meter hoogte meer om te overbruggen…

In de put

Badkamer, The Money Pit, Toilet

Augustus was vooral een maand van vakantie en op reis gaan. Maar nu we zeker zijn van nog een dag lekker warm weer ook dé moment om eindelijk de pomp in onze regenwaterput te installeren – zodat we die put ook effectief in gebruik kunnen nemen.

We pompen dus eerst de put leeg, en daarna vloeken de mannen een paar uur aan een stuk. De elektriciteitstoevoer van de pomp moet nog door de wachtbuis naar de kelder raken, en die wachtbuis zit een beetje vol zand en slijk. Tonnen geduld en een rioolrat later komt het in orde.

Dan alleen nog de put even poetsen nu ze toch leeg is, aangevallen worden door een boze wesp, de pomp zelf installeren en alle leidingen juist aansluiten. En tadaa! Vanaf nu doen wij aan regenwater hergebruiken en steken er geen rode buizen meer omhoog in onze tuin…

Geen keuken zonder schab!

Leefkeuken

Tweede afwerkprojectje deze maand: keukenschabben. We weten al heel lang hoe we willen dat die eruit gaan zien – kwestie van dat nu in de praktijk om te kunnen zetten!

Eerste stap: hout gaan kopen en op maat laten zagen. Tweede stap: hout met heel veel liefde een beschermlaagje geven. Derde stap: bevestigingsbeugels ophangen. Vierde stap: verlichting inwerken in het onderste schab. Vijfde stap: schabben ophangen en tadaaa!

We temmen de wildernis – pt.3

Tuin

Dag 4

Dag 4 brengt hitte met zich mee. Of dat beter is dan de regen van het vorige tuinweekend, daar zijn we nog niet uit… We zweten ons kapot, alles gaat op het gemakske, en de kan water is in geen tijd leeg.

Dag 4 brengt vooral ook opruimen met zich mee. Al die takken en struiken die we hebben gesnoeid moeten nog op de container raken of door de hakselaar gehaald worden. De grote stukken beginnen al een mooie stapel te worden voor ons projectje morgen. Team opruim werkt zich stilletjes aan een weg naar achteren toe, en Thomas leeft zich uit op het weghalen van een oude schutting.

Dag 5

De laatste dag van deze tuinmarathon, met extra veel helpende handen en een extra portie zon!

Team opruim is gisteren tot aan deel 6 ‘speelhoek’ geraakt, vandaag dus nog deel 7 ‘polyvalent grasveld’ – tot op heden nog het netelveld met oude serre helaas… De perfecte klus voor een overmoedige mama en papa! Ondertussen ontstaat er tussen de vlindertuin en het kippenparadijs vandaag ons eerste eigen projectje: een takkenwal mét egelhuisje. En komen we er ook toe om deel 1 ‘tuin aan het huis’ onder handen te nemen.

En tegen dat bij ons de fut helemaal op en uitgezweet is, arriveert er nog verse versterking en raken we helemaal bijna tot aan het einde van onze tuin. Container gevuld – bbq aan!

We temmen de wildernis- pt. 2

Tuin

Dag 3

Op dag drie focussen we vooral op het verwerken van de puinhoop die we tijdens het eerste tuinweekend hebben gemaakt. Onze hakselaar draait overuren… We zorgen voor meer licht in de serre en snoeien de boom daar nog verder, maken tussen deel 3 ‘de vlindertuin’ en deel 4 ‘kippenparadijs’ plaats voor een takkenwal en beginnen dat kippenparadijs ook wat op te ruimen…

We temmen de wildernis – pt.1

Tuin

Dag 1

Haagschaar, takkenschaar, snoeischaar, tuinhandschoenen, ladder, schop, riek, bladrijf, paardenbloem-uitdoen-ding, bosmaaier, kruiwagen x2, tuinhandschoenen, bladblazer + container: we hebben een hele uitrusting bijeen om aan ons avontuur te beginnen.

Ideaal tuinwerkdag-weer op dag 1, en met ons drietjes krijgen we de container al half vol met snoeiafval (zo ziet het er toch al uit) en raken we al door: deel 2 ‘het cirkeltje’ en deel 3 ‘de vlindertuin’. Deel 1 ‘tuin aan het huis’ hebben we nog even gelaten voor wat het is…

Dag 2

Minder ideaal weer op dag 2, regen regen regen. Maar we hebben een kettingzaag gehuurd vandaag dus the show must go on. We werken niet deel per deel maar gaan met de grove borstel van vooraan tot achteraan. De lage en in de weg hangende takken gaan van de bomen en in deel 5 ‘moestuin’, deel 6 ‘speelhoek’ en deel 7 ‘polyvalent grasveld’ sneuvelen een heel aantal exotische uit de kluit gewassen struiken. Plaats voor mooier, beter en inheemser groen!